Hvem siger nej til en lun cookie, der er sprød i kanten og blød i midten? Her får du en nem opskrift på cookies med pekannødder og chokolade. Dejen får lidt ekstra tekstur fra havregryn, men ellers er de helt klassiske chocolate chip cookies.
Ingredienser
130 g smør v. stuetemperatur
100 g brun farin
100 g sukker
1 stort æg, stuetemperatur
1 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
80 g havregryn
1 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt + lidt flagesalt til drys
100 g nødder (fx hasselnødder eller pekannødder, grofthakkede)
100 g mørk chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde
Pisk smør, brun farin og sukker sammen, til det er lyst og luftigt. Pisk æg og vaniljesukker i.
Si mel, bagepulver og salt i dejen. Vend havregryn i.
Hak nødder og chokolade groft, og vend også det i dejen.
Fordel dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Bag ved 175 grader varmluft i 10–12 minutter, til de er gyldne. Drys lidt flagesalt på, mens de stadig er varme og lad dem køle helt af.
Tips og Tricks
Drys gerne lidt flagesalt over, det smager skønt! Du kan også skifte pekannødderne ud med hasselnødder eller andre nødder. Brug mørk chokolade, mælkechokolade eller en kombination af begge, alt efter hvad du bedst kan lide. Tilsæt gerne lidt ekstra chokolade. Husk at opbevare dine cookies i en lufttæt beholder.







