Cookies med hasselnødder og karamelchokolade


Opskrift billede

Kombinationen af karamelchokolade og ristede hasselnødder er skøn i en hjemmebagt cookie, der både er sprød og chewy. Cookieopskriften er nem at gå til, og på bare 30 minutter vil dit hjem dufte dejligt af hjemmebag. Det betaler sig at være tålmodig og vente, til cookiesene er kølet helt af.

Ingredienser


65 g. hasselnødder

100 g. smør v. stuetemperatur

65 g. brun farin

65 g. rørsukker

1 lille æg

30 g. fuldkornshvedemel

100 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

75. g. karamelchokoladeknapper

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Rist hasselnødderne på en tør pande, til de bliver gyldne indeni. Brug et viskestykke til at gnubbe skallerne af. Hak derefter hasselnødderne groft.

3

Pisk smør, brun farin og sukker lyst og luftigt. Pisk derefter ægget i.

4

Sigt fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen. Rør dejen godt sammen, så den er fri for klumper. Rør de hakkede hasselnødder og chokoladeknapperne i dejen.

5

Form 9 kugler af cookiedejen, og placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine cookies i midten af ovnen i cirka 12-15 minutter. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Du kan sagtens lave cookiedejen dagen i forvejen og lade den stå på køl natten over – det giver nemlig cookiesene en lækker tekstur, og du sparer tid i køkkenet, når de skal bages. Du kan også fryse dejen i kugler og bage dem direkte fra frost, når lejligheden byder sig.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter