&w=3840&q=75)
Kombinationen af karamelchokolade og ristede hasselnødder er skøn i en hjemmebagt cookie, der både er sprød og chewy. Cookieopskriften er nem at gå til, og på bare 30 minutter vil dit hjem dufte dejligt af hjemmebag. Det betaler sig at være tålmodig og vente, til cookiesene er kølet helt af.
Ingredienser
65 g. hasselnødder
100 g. smør v. stuetemperatur
65 g. brun farin
65 g. rørsukker
1 lille æg
30 g. fuldkornshvedemel
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vaniljesukker
Et nip flagesalt
75. g. karamelchokoladeknapper
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de bliver gyldne indeni. Brug et viskestykke til at gnubbe skallerne af. Hak derefter hasselnødderne groft.
Pisk smør, brun farin og sukker lyst og luftigt. Pisk derefter ægget i.
Sigt fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen. Rør dejen godt sammen, så den er fri for klumper. Rør de hakkede hasselnødder og chokoladeknapperne i dejen.
Form 9 kugler af cookiedejen, og placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine cookies i midten af ovnen i cirka 12-15 minutter. Lad dem køle helt af, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Du kan sagtens lave cookiedejen dagen i forvejen og lade den stå på køl natten over – det giver nemlig cookiesene en lækker tekstur, og du sparer tid i køkkenet, når de skal bages. Du kan også fryse dejen i kugler og bage dem direkte fra frost, når lejligheden byder sig.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)