&w=3840&q=75)
Hytteost er alle vegne – i brød, wraps, dips, pandekager og nu også i muffins med chokolade. Hytteosten giver muffinsene lidt flere proteiner, som øger mæthedsfølelsen, så de fungerer som et godt mellemmåltid. Muffinsene er sødet med dadler, og hvis du bruger glutenfrie havregryn, kan de serveres for glutenfrie gæster.
Ingredienser
75 g. dadler uden sten
45 g. smør
150 g. hytteost
1 dl. mælk
2 æg
75 g. havregryn
3 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Et nip flagesalt
75 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Hæld kogende vand over dadlerne, lad dem trække i 10 minutter og hæld vandet fra.
Smelt smør og kom det i en foodprocessor sammen hytteost, mælk, æg, havregryn, kakao, vaniljesukker, bagepulver og flagesalt.
Hak chokoladen groft og rør den i dejen.
Fordel dejen i ni muffinsforme og bag muffinsene i midten af ovnen i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.
Tips og Tricks
Opbevar muffinsene på køl, eller frys dem ned, så du har dem klar til madpakken. De skal blot tø op i køleskabet. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte 1-2 tsk. instantkaffe til dejen for en mild kaffesmag, eller du kan tilsætte lidt revet økologisk appelsinskal. Du kan også servere dem til morgenmad med en skefuld græsk yoghurt og bærkompot.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)