Chokoladebrud


Desert

Sofie Engkjær

Super flot chokoladebrude på en talerken

For et par uger siden bagte jeg gulerodsbrud, som har været nogle af mine yndlings boller fra jeg var helt lille. Jeg husker, hvordan jeg nød lune gulerodsbrud med tandsmør efter skole, og det gør jeg stadig - særligt på grund af det bløde, rustikke og luftige over bruddene, og det fik mig til at hoppe i køkkenet igen - for man kan vel bage lige så lækre brud med andre ting end bare gulerødder. Jeg tømte skabene for mørk chokolade og hasselnødder, og så bagte jeg de dejligste chokoladebrud med ristede hasselnødder. Bruddene er lidt grovere end almindelige gulerodsbrud, men de smager lige så skønt og er fortsat bløde og luftige. Og så er det også lidt sjovt at hakke i dejen, så det ligner brud - også selvom det er lidt smattet. Velbekomme!

Ingredienser


325 g vand

25 g gær

20 g sukker

470 g hvedemel

80 g fuldkornsspeltmel

1 tsk fint salt

80 g hasselnødder

100 g mørk chokolade

1 æg

Fremgangsmåde


1

Kom lunt vand i en skål sammen med gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt derefter salt, sukker og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er glat, smidig og ikke længere klistrer. Jeg rørte min dej i ca. 10 minutter på en røremaskine.

2

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time. Rist i mellemtiden hasselnødderne i omtrent 10 minutter ved 150 grader varmluft. Lad dem køle af og rul dem dernæst i et viskestykke, så de fleste skaller ryger af.

3

Hak chokoladen groft og lav en fordybning i dejen, hvor de ristede hasselnødder, chokolade og æg kommes i . Fold siderne ind over fordybningen, så fyldet nu er lukket inde og brug en dejskraber til at hakke i dejen og form 12 rustikke brud. Lad dem efterhæve på en bageplade i 1 time.

4

Tænd ovnen på 200 grader ved oven og under varme og bag bruddene i et lille kvarter til de er gyldne. De smager herligt med et lag koldt smør på.

Tips og Tricks


Hvis ikke du har en dejskraber til at hakke i dejen, kan du i stedet bruge en saks og klippe i dejen. Du kan også lægge et skærebræt under dejen og bruge en kniv.

chokoladebrude som lige er kommet ud af ovnen

Tags