Chokolade granola med græskarkerner


Tilbehør

Nanna Buch Pedersen

Chokolade granola med græskarkerner

Mangler du noget til at gøre din morgenmad mere lækker? Så vil jeg helt klart anbefale dig at prøve at lave denne nemme chokolade granola. Granolaen er lavet på bl.a. tørt rugbrød, hvilket er med til at give granoalen ekstra knas og med til at mindske madspild. Derudover er der chokolade i - og alt med chokolade er jo bare lækkert.

Ingredienser


5 dl havregryn

3 skiver rugbrød

2 dl hørfrø eller solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl honning

100 til 150 g mørk chokolade

Lidt salt

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader. Start med at smuldre rugbrødet, så det bliver helt fint. Dette kan eventuelt gøres min blender. Derefter tager du en bageplade og putter bagepapir på. På bagepapiret putter du kerner, havregryn, rugbrød og salt. Til sidst smeltes honningen i mikrobølgerovnen og det hele blandes godt sammen.

2

Bag granolaen i ovenen i 25-30 min, men rør rundt i granolaen hvert tiende minut.

3

Når granolaen er sprød og mørk tages pladen ud. Derefter tilsættes chokoladen og der røres godt rundt indtil chokoladen er smeltet og fordelt godt rundt.

Tips og Tricks


Tip 1: Opbevar granoalen i en lufttæt beholder og den kan holder sig i op til 2 uger (hvis altså at den ikke spist længe før det) Tip 2: Chokolade granola er perfekt som topping på yoghurt og smoothies

Chokolade granola - OpskriftChokolade granola - Ingredienser

Tags