Chiagrød med kokosmælk


Morgenmad

Sofie Engkjær
Chiagrød med kokosmælk - Opskrift

Chiagrød er en nem morgenmad og snack, der kan forberedes dagen forinden og nydes kold med frisk frugt, granola, nøddesmør, kompot eller hakket chokolade. Chiafrø binder væske hurtigt, hvilket resulterer i en cremet grød, som er en velsmagende kilde til omega-3 og andre gode kostfibre.

Ingredienser


1,5 dl kokosmælk

1 dl vand

3 spsk chiafrø

1 tsk honning

1/2 tsk vaniljesukker

1/4 tsk kardemomme

En knivspids salt

Fremgangsmåde


1

Rør alle ingredienser godt sammen i en lufttæt beholder aftenen forinden.

2

Om morgenen røres chiagrøden igennem igen, og der tilsættes lidt mere kokosmælk eller yoghurt, hvis der ønskes en mere flydende konsistens. Top eventuelt grøden med rabarberkompot og frysetørret hindbær.

Tips og Tricks


Prøv at tilsætte en teske kakaopulver og en spiseske peanutbutter til chiagrøden og top den med banan, kokosflager og mørk chokolade. Prøv også at røre to spiskeskefulde græsk yoghurt i chiagrøden inden servering, det smager også skønt. Du kan naturligvis også tilsætte kanel eller andre krydderier efter smag.


Chiagrød med kokosmælk

Tags