Jeg har set flere opskrifter på dadelkugler med brownielignende smag. Her kommer endnu en udgave - denne gang med peanutbutter, kakao og havregryn. Dyp dem i mørk chokolade, og du har den lækreste, søde snack! Server dem som et alternativ til kage, eller tag dem med i madpakken.
Ingredienser
3 spsk. havregryn
200 g. friske dadler
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. ahornsirup
2 spsk. peanutbutter
Flagesalt
100 g. mørk chokolade 70%
Fremgangsmåde
Kom havregryn i en foodprocessor, og blend til fint havremel.
Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med havremel, kakaopulver, ahornsirup og peanutbutter. Smag til med flagesalt. Kom dejen på køl.
Smelt chokoladen over vandbad.
Tril 10 kugler af dejen, og vend dem i chokoladen. Opbevar på køl.
Tips og Tricks
Brug gerne en anden nøddesmør, såsom cashew- eller mandelsmør. Du kan naturligvis også undlade at dyppe dem i chokolade, selvom det gør dadelkuglerne ekstra lækre. Brug gerne lys chokolade, hvis det er mere dig.







