Blomkålspizza med aubergine


Hovedret

Kristoffer Andreasen

Blomkålspizza med aubergine

En almindelig pizza smager fantastisk. Nogle gange er det dog godt med noget afveksling. Det kan du finde i denne blomkålspizza med aubergine og ricotta. Du får en lettere pizza, som er et sundere alternativ til de traditionelle versioner. Du skal gerne have god tid, hvis du vil have aubergine på, da de skal bages i ovnen i noget tid inden du kan starte på at lave din pizza.

Ingredienser


1 blomkål (ca. 500 gram)

3 æg

50 gram parmesan

1 spsk mel

1 aubergine

100 gram stegte svampe

100 gram frisk mozzarella

100 gram revet mozzarella

2 tsk oregano

1 tsk basilikum

Fremgangsmåde


1

Start med at skære din aubergine i skiver. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir og kom olivenolie på med en pensel. Kom herefter en lille smule salt på og give dem 35 minutter i ovnen.

2

Blend dit blomkål i en food processor indtil det ligner blomkålsris. Nu kan du vælge at koge dit blomkål hurtigt eller hælde kogende vand over. Dette behøver du dog ikke gøre. Du kan godt lave din pizza uden at koge blomkålen. Hvis du koger det skal du huske at vride det efter for at komme af med vandet.

3

Klæk herefter æggene i skålen sammen med parmesan, mel og oregano. Bland det med en ske og kom blandingen på en anden bageplade med bagepapir. Nu skal du presse din blomkålsblanding flad med en ske. Du kan selv bestemme om du vil lave en 2-3 større blomkålspizzaer eller flere mindre.

4

Nu skal du bage din blomkålsbund i ovnen. Kom den ind sammen med din aubergine og bag den i ca. 15 minutter. Den skal gerne have en brunlig farve, men pas på den ikke bliver for brændt i kanterne. Tag en pande frem og steg dine svampe på panden mens bunden er i ovnen.

5

Du kan begynde at lave din pizza, når både din bund og aubergine er færdigt i ovnen. Kom først ricotta på bunden og fordel derefter dine aubergineskiver. Nu kan du komme svampene på sammen med mozzarella stykker. Kom lidt ekstra revet mozzarella på og top af med tomater og lidt krydderier såsom basilikum og oregano.

6

Nu skal du bage pizzaen igen i ovnen. Giv den omkring 10 - 12 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Tjek for at sikre dig, at kanterne ikke bliver brændte. Velbekomme!

Tips og Tricks


Den her opskrift er utrolig alsidig, som opskrifter på pizza typisk er. Du kan bruge mange forskellige ingredienser og du kan lave din blomkålspizza både med og uden tomatsovs. Helt ligesom en almindelig pizza. Mange andre ingredienser end aubergine er lettere at bruge, da du ikke skal forberede lige så mange ting før du starter på pizzaen.

Blomkålspizza med aubergine og ricottaOpskrift - Blomkålspizza med ricotta og aubergine

Tags