Grøn pesto


Tilbehør

Sofie Engkjær
Basilikumspesto

Hvem kan ikke lide en hjemmelavet omgang grøn pesto? Frisk, cremet og velsmagende basilikumspesto til pastaretter, tapas eller som smørrelse på brød. Denne opskrift er lavet med få råvarer og med ristede mandler som et billigere alternativ til pinjekerner. Den grønne pesto kan laves på ingen tid i en foodprocessor eller med en stavblender.

Ingredienser


1 bundt frisk basilikum

1 dl. olivenolie

75 g. mandler

50 g. parmesanost

1/2 citron, saften heraf

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Rist mandler i ca. 10 minutter i en forvarmet ovn på 150 grader varmluft.

2

Tilsæt mandler, frisk basilikum, olivenolie, revet parmesanost og citronsaft til en foodprocessor, og blend til du når den ønskede konsistens, jeg foretrækker lidt tekstur i min pesto. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citron.

Tips og Tricks


Lav gerne en større portion grøn pesto, så har du til en lille uge, hvis den opbevares på køl i en lufttæt beholder. Du kan evt. tilsætte en håndfuld frisk spinat eller rucola, hvis du har en rest tilovers. Tilsæt også gerne et par bagte fed hvidløg eller brug ristede cashewnødder som alternativ til mandler.


Basilikumspesto med mandler

Tags