Et sundere alternativ til en chokoladebar med havregryn, dadler og mandelsmør, toppet med karamel og mørk chokolade. Lækkert! De er supernemme at lave, for du skal bare bruge en foodprocessor og få råvarer. Du behøver heller ikke en ovn, så de er oplagte at lave på en varm sommerdag.
Ingredienser
100 g. havregryn
100 g. mandelsmør
10 stk. friske dadler uden sten
2 spsk. honning
Et nip flagesalt
75 g. dulce de leche
80 g. mørk chokolade 70%
Fremgangsmåde
Blend havregryn til havremel i en foodprocessor. Tilsæt mandelsmør, dadler, honning og et nip flagesalt. Hvis dejen er meget fast, kan du tilsætte lidt vand.
Fordel dejen i en rugbrødsform, og smør dulce de leche ovenpå.
Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den over karamellen. Sæt barerne på køl eller i fryseren, og skær dem derefter ud i stykker.
Tips og Tricks
Jeg har lavet min egen mandelsmør, men du kan sagtens eksperimentere med peanutbutter eller en anden form for nøddesmør. Du kan også undlade karamellen eller lave en dadelkaramel, hvis du ønsker det, ligesom du kan bruge lige den chokolade, du bedst kan lide.







