Bananpandekager med havregryn og mandelmel


Morgenmad

Sofie Engkjær
Bananpandekager med havregryn og mandelmel

Simple og sunde bananpandekager som hurtigt kan piskes sammen med ingredienser, du muligvis allerede har på lager. Servér dem eventuelt med banan, peanutbutter og ahornsirup - eller med rabarberkompot, græsk yoghurt og hakkede mandler, det kan varieres alt efter årstid.

Ingredienser


2 modne bananer

1 dl havregryn

1 dl mandelmel (erstat eventuelt med 1 dl havregryn)

2 æg

1 dl mælk eller plantedrik

1/2 tsk kardemomme

1 tsk bagepulver

1 nip salt

Evt 1/2 tsk vaniljesukker

Smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde


1

Blend havregryn i en blender eller foodprocessor til grynene er blevet til mel. Mos bananerne godt og pisk dem sammen med de resterende ingredienser. Hvis dejen er for tyk tilsæt da lidt mælk eller plantedrik.

2

Varm en pande med 1 tsk smør på. Brug dernæst en ske til at komme pandekagedejen på panden i små klatter og steg dem cirka 1 minut på hver side til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Lav en stor portion og frys nogle af pandekagerne ned med mellemlægningspapir mellem hver pandekage, så kan du nemt tage dem op til en hurtig morgenmad eller komme dem med i madpakken.


Bananpandekager med havregryn - OpskriftBananpandekager - Vegetar

Tags