&w=3840&q=75)
Hvis du, ligesom mig, elsker at nippe lidt til kagedejen, når du bager, så er det her en opskrift lige til dig. I hvert fald, hvis du er glad for banankage. Banankagekuglerne er ideelle at lave, når du har en enkelt moden banan i overskud, og du er sulten efter en sød, men nærende snack.
Ingredienser
1 moden banan
125 g. havregryn
100 g. peanutbutter
50 g. akaciehonning
1-2 tsk. kanel
Et nip flagesalt
100 g. mørk chokolade 72%
Fremgangsmåde
Mos bananen med en gaffel.
Blend havregryn til havremel i en foodprocessor. Rør banan, havremel, peanutbutter, akaciehonning, kanel og flagesalt godt sammen. Dejen skal være klistret, men stadig fast nok til at kunne rulles. Tilsæt eventuelt mere havremel, hvis dejen er for klæg.
Stil dejen på køl i 30 minutter, og tril derefter små kugler.
Smelt chokoladen over vandbad, og vend kuglerne i chokoladen. Drys flagesalt over, og opbevar dem på køl, når chokoladen har sat sig.
Tips og Tricks
Tilsæt gerne flere krydderier såsom kardemomme eller vanilje. Hak også en smule mørk chokolade og rør den i dejen, inden kuglerne overtrækkes med mere chokolade. Du kan sagtens fryse banankuglerne ned.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)