Bagt havregrød med æble


Morgenmad

Sofie Engkjær
bagt havregrød med æble

Bagt havregrød med æble og varme krydderier er en velsmagende og nem morgenmad, der egner sig særlig godt til en weekendmorgen med lidt ekstra tid. Grøden smager sødt af kage og kræver ikke meget arbejde, eftersom den fint kan passe sig selv i ovnen og blot skal røres sammen.

Ingredienser


1 dl havregryn

1 dl havredrik el. anden plantemælk

1/2 dl æblemos (eller hjemmelavet æblekompot)

1 tsk peanutbutter

1/2 tsk kanel

1/4 tsk kardemomme

1/2 tsk bagepulver

Et nip salt

Evt. 1 spsk rosiner

Æble til pynt

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader (almindelig ovn). Bland de tørre ingredienser sammen i en skål og bland i en anden skål plantemælk og æblemos. Kom indholdet af de to skåle i et lille smurt ovnfast fad eller skål, rør grundigt og top grøden med tynde skiver af æble og hakkede mandler. Bag grøden i 25-30 minutter.

Tips og Tricks


Lav gerne en stor portion, så har du nem morgenmad til flere dage. Jeg synes særligt om at spise lidt græsk yoghurt til grøden, men du kan også toppe den med nøddesmør, friske bær eller ahornsirup. Prøv også at rive en lille gulerod i grøden for lidt ekstra grønt.


bagt havregræd med kanel og æble

Tags