Aubergine lasagne med parmesan


Hovedret

Kristoffer Andreasen

Loading...

Lasagne er en klassiker i mange køkkener verden over. Denne opskrift giver dig en rigtig lækker vegetarisk version af opskriften, hvor du stadig får en fantastisk smag. Desuden indeholder den meget få kulhydrater, da der ikke bruges lasagneplader i opskriften. I stedet bruges aubergine som lasagneplader.

Ingredienser


2 auberginer

2 dåser hakket tomat

250 gram ricotta (kan udskiftes med flødeost)

200 gram mozzarella

100 gram parmesan

1 stort løg

4 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

2 tsk salt

1 tsk chiliflager

1 håndfuld frisk basilikum

2 æg

1 tsk tørret oregano

1 tsk rosmarin

1 tsk hvidløgspulver (hvis du har det)

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde ovnen på 190 grader. Herefter skal du skære din aubergine i skiver på langs. Skiverne skal være ret tynde. Prøv at skære dem på omkring 0,5 cm. Læg dem derefter på en bageplade og kom salt ud over dem. Lad dem ligge i 10 minutter indtil salten har trukket noget vand ud.

2

Dup skiverne med et stykke papir og kom dem herefter på en grill pande eller grill i 5 minutter. Du kan godt komme dem i ovnen i 10 minutter, hvis du ikke har en grillpande.

3

Tag en pande op og tænd for medium varme. Snit løg og hvidløg og kom det på panden sammen med lidt olivenolie. Kom dine dåser med hakket tomat på efter ca. 5 minutter, når løgene er blevet bløde. Tilføj salt, frisk basilikum og chiliflager til blandingen.

4

Tag en skål op og kom ricotta, 100 gram af din mozzarella, parmesan og krydderierne (oregano, rosmarin, hvidløgspulver) i. Du skal nemlig gemme noget mozzarella til toppen. Bland det hele godt sammen.

5

Tag et lasagnefad og start med at komme tomatblandingen nederst. Kom så dine aubergineskiver ovenpå. De må gerne gå lidt ind over hinanden. Smør derefter osteblandingen udover aubergineskiverne. Fortsat med disse lag indtil du har brugt alle ingredienserne. Vent med at komme osten på toppen.

6

Bag lasagnen i 30 minutter ved 190 grader uden ost på toppen. Fordel herefter din mozzarellaost og giv den 15 minutter mere. Totalt set skal den altså have omkring 45 minutter i ovnen. Det kan godt være lidt mindre eller mere afhængigt af størrelsen. Tjek til den løbende og lav din egen vurdering. Velbekomme!

Tips og Tricks


Denne opskrift har mange ingredienser, som du selv kan udskifte. Du kan eksempelvis godt bruge lasagneplader, hvis du gerne vil have en mere fyldig lasagne. Alternativt kan du

Tags