&w=3840&q=75)
Hvis du har en surdej, kender du sikkert det med at stå med overskud efter hver fodring. Den del, der ikke er aktiv, kan du sagtens bruge i opskrifter som denne. Her får du en opskrift på en stak lækre, amerikanske pandekager – perfekte til en langsom weekendmorgen!
Ingredienser
1 æg
1 dl. mælk
100 g. surdej
100 g. hvedemel
20 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
Et nip flagesalt
20 g. smør (mere til stegning)
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en lille gryde.
Pisk æg, mælk og surdej godt sammen i en skål.
Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og vend dem derefter i æggeblandingen. Tilsæt det smeltede smør og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en middelvarm pande, og steg pandekagerne gyldne og gennembagte på begge sider.
Tips og Tricks
Tilsæt gerne et nip kardemomme og lidt revet citronskal til dejen for ekstra smag – og server pandekagerne med dine favorit-toppings. Jeg er selv vild med græsk yoghurt, banan, mørk chokolade og lidt sirup. Men de smager også skønt helt enkelt. Opbevar pandekagerne i køleskabet eller frys dem ned til en nem morgenmad senere.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)