Amerikanske pandekager med surdej


Opskrift billede

Hvis du har en surdej, kender du sikkert det med at stå med overskud efter hver fodring. Den del, der ikke er aktiv, kan du sagtens bruge i opskrifter som denne. Her får du en opskrift på en stak lækre, amerikanske pandekager – perfekte til en langsom weekendmorgen!

Ingredienser


1 æg

1 dl. mælk

100 g. surdej

100 g. hvedemel

20 g. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

Et nip flagesalt

20 g. smør (mere til stegning)

Fremgangsmåde


1

Smelt smørret i en lille gryde.

2

Pisk æg, mælk og surdej godt sammen i en skål.

3

Bland de tørre ingredienser i en anden skål, og vend dem derefter i æggeblandingen. Tilsæt det smeltede smør og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i 30 minutter.

4

Smelt lidt smør på en middelvarm pande, og steg pandekagerne gyldne og gennembagte på begge sider.

Tips og Tricks


Tilsæt gerne et nip kardemomme og lidt revet citronskal til dejen for ekstra smag – og server pandekagerne med dine favorit-toppings. Jeg er selv vild med græsk yoghurt, banan, mørk chokolade og lidt sirup. Men de smager også skønt helt enkelt. Opbevar pandekagerne i køleskabet eller frys dem ned til en nem morgenmad senere.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter