Æggemuffins med cherrytomater, basilikum og gouda


Morgenmad

Sofie Engkjær
Æggemuffins med cherrytomater, basilikum og gouda

Lav æggemuffins hvis du har nogle kedelige grøntsager, der snart skal bruges, eller hvis du mangler en sund og proteinring snack til madpakken. Du kan også servere dem lune til morgenmad eller servere dem på brunchbordet. Æggemuffins med cherrytomater, basilikum og ost smager i hvert fald godt kolde som varme, og så er de nemme at lave.

Ingredienser


4 æg

1/2 dl. madlavningsfløde

1/2 løg

10 cherrytomater

1 håndfuld frisk basilikum

50 g. gouda eller emmentaler

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Pisk æg og madlavningsfløde sammen med salt og peber.

2

Skær løg og cherrytomater i tern og snit basilikum fint. Riv ost groft og rør hakket løg, cherrytomater, basilikum og ost i æggeblandingen.

3

Fordel æggeblandingen i 6 muffinsforme og bag dem i ca. 12 minutter, til de er faste og gyldne.

Tips og Tricks


Vær kreativ med muffinsenes fyld, og brug ost og grønt som du i forvejen har. Tilsæt f.eks. revet squash, smuldret fetaost, frisk persille eller andre grøntsager og krydderurter. Lav gerne en dobbeltportion så har du snacks til flere dage. Du kan også fryse dem ned.


Æggemuffins Vegetariske æggemuffins

Tags