Svamperisotto med kantareller


Opskrift billede

Denne opskrift er perfekt til en god middag og får virkelig god smag fra svampene. Du skal være lidt tålmodig, da den bedste smag kommer fra at koge risene med din bouillon en smule ad gangen.

Ingredienser


1,5 liter grøntsagsbouillon

2 dl hvidvin

1 spsk olivenolie

70 gram smør

150 gram kantareller

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

300 gram risottoris

150 gram revet parmesan

1 tsk hakket purløg

Fremgangsmåde


1

Start med at tage en dyb pande op og tænd for blusset. Begynd at snitte dine skalotteløg og hvidløg fint. Kom lidt olie på panden og tilføj både skalotteløg og hvidløg. Lad dem stege i et par minutter og kom så dine snittede kantareller ved. Efter svampene har fået en smule farve kan du komme dine ris på panden. De må gerne blive stegt en lille smule.

2

Efter ca. 3 – 4 minutter kan du komme hvidvin i panden og lade retten simre indtil hvidvinen er næsten fordampet. Kom så bouillon på panden lidt ad gangen og lad det hele simre. Dette fortsætter du med indtil risene er kogt. Det tager ca. 15 – 20 minutter. Smag på risene, når du tror, at de er ved at være færdige. De skal gerne stadig have en smule bid.

3

Nu kan du komme ca. 3/4 af parmesanosten i panden sammen med smør. Du kan eventuelt stege en smule svampe på en anden pande, som kan bruges på toppen af retten. Smag til med salt og peber og server med lidt purløg og parmesan på toppen. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan sagtens bruge andre svampe eller spæde op med nogle mindre gode spisesvampe.




Tags


Original opskrift

Besøg kilden til denne opskrift.

Se original opskrift

Relaterede Opskrifter