Surdejsgranola med pekannødder og chokolade


Opskrift billede

Hvis du har en surdej, du forsøger at holde i live, kender du måske til dilemmaet med at have en masse overskudssurdej. Er det tilfældet, får du her en opskrift på granola med overskudssurdej. Granolaen er desuden med græskarkerner, pekannødder og chokolade, men det kan du naturligvis undlade eller erstatte.

Ingredienser


100 g. overskudssurdej

100 ml. ahornsirup

50 ml. olivenolie

1/2 tsk. flagesalt

1 tsk. vaniljesukker

250 g. grovvalsede havregryn

100 g. græskarkerner

100 g. pekannødder

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rør overskudssurdej sammen med ahornsirup og olivenolie. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen.

2

Fordel granolaen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter, til den er sprød og gylden. Vend rundt undervejs, så den bliver jævnt bagt.

3

Hak chokoladen mellemfint. Lad granolaen køle helt af, og tilsæt derefter chokoladen. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Server granolaen på græsk yoghurt eller skyr, spis den med mælk, eller brug den som topping til chia- eller køleskabsgrød. Du kan også snacke den direkte fra glasset. Brug eventuelt flydende honning i stedet for ahornsirup, eller kokosolie som alternativ til olivenolie. Andre nødder og kerner kan selvfølgelig også bruges.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter