&w=3840&q=75)
Sprød granola med surdej, kakao, valnødder, pekannødder og mørk chokolade. Er det her en ny granola, du skal prøve? Hvis du har en rest overskudssurdej, er det genialt at bruge den i din morgenmad i stedet for bare at smide den ud. Surdejen røres sammen med honning og olivenolie og er med til at gøre granolaen ekstra sprød.
Ingredienser
100 g. overskudssurdej
100 ml. flydende honning
50 ml. olivenolie
1/2 tsk. flagesalt
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakao
250 g. grovvalsede havregryn
100 g. valnødder
100 g. pekannødder
50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rør overskudssurdej sammen med ahornsirup og olivenolie. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør det hele godt sammen.
Fordel granolaen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter, til den er sprød og gylden. Vend rundt undervejs, så den bliver jævnt bagt.
Hak chokoladen mellemfint. Lad granolaen køle helt af, og tilsæt derefter chokoladen. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Jeg har valgt at søde min granola med honning, som jeg smeltede i en lille gryde. Ahornsirup eller akaciehonning fungerer dog også rigtig godt. Du kan også tilsætte kerner eller andre nødder, men jeg vil især anbefale kombinationen af pekannødder og valnødder. Servér granolaen på yoghurt med frisk frugt eller spis den med mælk.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)