Snurrer med pesto og pikantost


Opskrift billede

Pestosnurrer med pikantost er en lækker snack, frokost eller et godt element i madpakken. Her har jeg brugt pesto med peberfrugt og rørt den sammen med den klassiske pikantost. Server dem lune – eller tag dem med i madpakken.

Ingredienser


4 dl. vand, lillefingervarmt

20 g. gær

1 spsk. olivenolie

1 spsk. honning

1 tsk. salt

200 g. fuldkornsmel

400 g. hvedemel

100 g. rød pesto

100 g. pikantost

100 g. revet vesterhavsost

Fremgangsmåde


1

Opløs gær i lillefingervarmt vand, og tilsæt olie, honning og salt. Rør fuldkornsmel i dejen, og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal være fast, blød og ikke for klistret – hold eventuelt lidt af melet tilbage. Ælt dejen i ca. 8-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter.

2

Rør pesto og smøreost sammen.

3

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Del dejen i to, og rul dem ud til to lige store rektangler. Smør pestoblandingen på den ene del, og læg den anden ovenpå. Skær syv strimler på den lange led, og brug fingrene til at twiste hver ende i hver sin retning. Sno strimlen om fingeren, og form syv snurrer. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

4

Riv ost groft over snurrerne, og bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Tips og Tricks


Du kan også bruge grøn pesto og grøn pikantost eller smøreost naturel. Brug gerne revet mozzarella for mere børnevenlige snurrer eller lagret havarti til de voksnes smagsløg. Lav gerne en stor portion og frys snurrerne til nemme frokoster.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter