Risotto er en nem, velsmagende og mættende ret - en klassiker i det vegetariske køkken. Risottoen kan spises som et måltid i sig selv eller sammen med en frisk salat. Denne version er med champingnon, selleri og spinat - og ikke mindst en masse parmesan. Opskriften er perfekt til en svampe- og grødelsker.
Ingredienser
400g risottoris
1 løg
2 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
75 g frisk spinat
500 g champingnon
50 g parmesan
1,5 liter grøntsagsbouillon
1 spsk citronsaft
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Snit løg, hvidløg og selleri fint og steg det i olivenolie ved middelvarme i en stor gryde. Tilsæt friskkværnet salt og peber og lad grøntsagerne blive bløde under hyppig omrøring, det tager 5-10 minutter.
Opløs boullionterningen i kogende vand og tilsæt vandet til gryden lidt af gangen. Til gryden tilsættes dernæst skyllet risottoris, og det blandes godt sammen med løg, hvidløg og selleri, mens du fortsat tilsætter det kogende vand med boullion undervejs, indtil risene er møre.
I mellemtiden skylles og skæres i champingnon i skiver. Steg dem med lidt salt i olivenolie på en middelvarm pande. Steg dem til de er gyldne og bløde. Kom dem i risottoen sammen med revet parmesan og frisk spinat fem minutter inden gryden tages af varmen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tips og Tricks
Hvis du ønsker er billigere version af retten så erstat risottoris med grødris - det smager lige så godt. Du kan også vælge at undlade spinat og selleri, hvis du foretrækker en mere simpel og klassisk version af risottoen. Top gerne retten med stegte svampe, frisk persille og revet parmesan.