Risengrød med sødmælk


Opskrift billede

Risengrød er en klassisk dansk vinterfavorit, der emmer af hygge og tradition. Den varme, cremede grød samler familien om bordet og vækker minder om barndommens juleaftener. Med få enkle ingredienser bliver den et hjertevarmt måltid på kolde dage. Retten er både billig, enkel og fuld af smag. Kanelsukker kan blandes, så der er 4 dele sukker til 1 dele kanel.

Ingredienser


1 liter sødmælk

2,5 dl grødris

2,5 dl vand

1 tsk salt

Smør til toppen

Kanelsukker

Fremgangsmåde


1

Start med vandet. Kom vand og grødris i en gryde. Bring det i kog og lad det koge i ca. 2 minutter under omrøring (dette hjælper med at forhindre, at mælken brænder på bunden senere).

2

Tilsæt mælken: Hæld sødmælken i gryden. Skru op for varmen og bring det hele i kog igen, mens du rører konstant.

3

Lad det simre: Så snart det koger, skruer du helt ned til svag varme. Læg låg på gryden.

4

Tålmodighed: Lad grøden simre i ca. 35-45 minutter. Vigtigt: Rør jævnligt i gryden (ca. hvert 5-10. minut) og sørg for at komme helt ned på bunden, så det ikke brænder på.

5

Smag til: Når grøden har den ønskede konsistens, tages den af varmen. Rør saltet i til sidst.

Tips og Tricks


Serveres rygende varm med det klassiske tilbehør: Kanelsukker (blandet sukker og kanel) Server med en stor smørklat i midten. Evt. et glas rød saftevand til. Tip: Hvis du har en rest tilovers, skal du endelig gemme den. Kold risengrød er nemlig hovedingrediensen til klatkager eller risalamande.




Tags


Relaterede Opskrifter