Pizza med kartoffel og rosmarin


Pizza med kartoffel og rosmarin

Pizza er en fantastisk ret, som kan laves på uendeligt mange forskellige måder. Der er rigtig mange muligheder for at lave en god vegetarpizza på. Du kan egentlig bruge de fleste grøntsager på en pizza. Du kan derfor sagtens være kreativ, hvis du gerne vil afprøve nogle specifikke grøntsager.

Ingredienser


Pizzadej

1 kartoffel

1 løg

100 gram ricotta

Pesto (grøn eller rød)

Rosmarin til toppen

50 gram bøffelmozzarella

Fremgangsmåde


1

Du kan selv bestemme om du vil lave din egen pizzadej eller du vil bruge en købedej. Det smager selvfølgelig bedre, hvis du laver din egen. Det tager dog lidt tid at mestre. Form din dej og gør den klar til ingredienser. Tænd ovnen på 250 grader, så den er klar til pizzaerne senere.

2

Nu skal du tage en ske og fordele ricotta ud på din pizzabund. Den behøver ikke være helt dækket, men det er godt, hvis det meste er dækket. Tag herefter din pesto og fordel den i små klatter rundt på ricottaosten.

3

Nu kan du skære din kartoffel i fine skiver og snitte løget. Kartoffelskiverne skal ikke være for tykke, da de ikke får så lang tid i ovnen. Fordel dem rundt omkring på pizzaen og top af med frisk rosmarin og bøffelmozzarella.

4

Giv pizzaen ca. 10 minutter i ovnen eller lidt mindre. Tjek til den løbende, så den ikke bliver brændt ved de høje temperaturer. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan generelt helt selv bestemme fyldet på din pizza. Du kan derfor prøve dig frem med mange forskellige variationer. Det vigtigste element er generelt dejen, som tager lidt tid at gøre god.


Opskrift på pizza med kartoffel og rosmarinVegetar opskrift på pizza med kartoffel

Tags