Orzo risotto


Opskrift billede

Risotto laves normalt med ris, men orzo-risotto laves med orzo – en pasta formet som ris. Det gør retten både hurtigere at lave og dejligt cremet. Her får du en orzo-gryde med soltørrede tomater, parmesan og fløde – ren comfort food, der smager ekstra godt på en kold aften.

Ingredienser


250 g. orzo

1 løg

2 fed hvidløg

6 stk soltørrede tomater i olie

1 spsk. olivenolie

8 dl. grøntsagsbouillon

100 g. friskrevet parmesan

1 dl. fløde

Salt og peber

Frisk persille til pynt

Fremgangsmåde


1

Hak løg og hvidløg fint, og skær de soltørrede tomater i tern.

2

Varm olivenolie op i en gryde, og sautér løg og hvidløg, til de er klare og bløde. Tilsæt de soltørrede tomater.

3

Kom orzo i gryden, og rør rundt i et par minutter.

4

Tilsæt grøntsagsbouillon lidt ad gangen, så væsken langsomt absorberes. Fortsæt i ca. 12 minutter, eller indtil orzoen er mør.

5

Riv parmesanen groft, og rør den i gryden sammen med fløden. Smag til med salt og peber. Server med friskhakket persille, ristede pinjekerner og ekstra parmesan.

Tips og Tricks


Server retten med friskhakket persille og ekstra parmesan på toppen. Jeg serverede den med bagt blomkål vendt med parmesan og ristede græskarkerner – det passede helt perfekt til. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis retten bliver for fast, og brug gerne madlavningsfløde som et lettere alternativ til almindelig fløde.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter