Nemme spinatpandekager


Hovedret

Sofie Engkjær
spinatpandekager med salat

Spinatpandekager er en nem hverdagsklassiker, for man skal blot blende nogle få ingredienser sammen til en glat og ensartet dej og stege dejen lidt ad gangen i en smule fedtstof på en varm pande. De kan spises lune til aftensmad eller kolde til frokost, og så kan de fyldes med lige det, du foretrækker.

Ingredienser


150 g frisk spinat

3 æg

1,5 dl grahamsmel

1 dl valgfri mælk eller plantedrik

3 spsk hytteost

1 tsk salt

Olivenolie eller smør til stegning

Fremgangsmåde


1

Skyl og tør spinaten og blend den i en foodprocessor eller blender med æg, mel, mælk, hytteost og salt til dejen er grøn og uden klumper.

2

Varm en pande ved middelvarme og tilsæt 1 tsk olie eller smør og kom dernæst 1/2 dl dej på panden ad gangen. Sørg for at dejen fordeles jævnt på panden og steg pandekagerne et par minutter på hver side.

Tips og Tricks


Spinatpandekagerne kan spises med lige det fyld, du elsker - prøv f.eks. snittet spidskål, avocado, hytteost og æble. Pandekagerne smager også dejligt kolde, så de kan nemt tages med i madpakken.


spinatpandekagerlækre spinatpandekager

Tags