Nemme fladbrød med 30 minutter hævetid


Opskrift billede

Denne æltefrie opskrift er den ideelle løsning til dig, der ønsker et luftigt og blødt fladbrød med minimal indsats og uden brug af køkkenmaskiner. Dejen er en relativt våd dej og det giver en let krumme, som ikke tørrer så let ud.

Ingredienser


250 g hvedemel

180 ml lunt vand (ca. 37 grader)

4 g tørgær (ca. 1 tsk med top)

8 g sukker (ca. ½ spsk)

5 g salt (ca. ½ tsk)

8 g olivenolie (ca. ½ spsk)

Fremgangsmåde


1

Rør lunt vand, sukker og tørgær sammen i en skål. Lad det stå i 5-10 minutter, indtil det skummer. Rør derefter olien i.

2

Bland mel og salt i en skål. Hæld væsken i og rør rundt med en ske, indtil alt melet er vådt, og du har en klistret masse. Du skal ikke ælte.

3

Dæk skålen med et fugtigt klæde og lad dejen hvile et lunt sted i 30-60 minutter, til den er vokset markant.

4

Hæld den klistrede dej ud på et bord med masser af mel. Del den i 5-6 stykker og rul dem forsigtigt ud til cirkler.

5

Steg brødene på en varm, tør pande i ca. 1-2 minutter per side. Læg dem straks i en stabel under et viskestykke for at bevare fugten.

Tips og Tricks


Da denne dej ikke æltes, vil den være meget klistret, så det er afgørende at bruge rigeligt med mel på både bordet, kagerullen og dine hænder under udrulningen. Husk at behandle dejen forsigtigt og undgå at presse for hårdt med kagerullen, så luften bliver inde i brødet. Sørg for at panden er rygende varm, før du begynder, da den intense varme er nødvendig for, at brødet popper op og bliver let frem for fladt og tørt. Straks efter stegning skal brødene stables og pakkes tæt ind i et viskestykke, da det er brødenes egen damp, der gør dem bløde og bøjelige.



Opskrift billede 2

Tags


Relaterede Opskrifter