Kantarelsauce


Opskrift billede

Der er få opskrifter med svampe, som er klassikere. Dette er en af dem, og svampene giver altid en sauce fantastisk smag. Du får det bedste resultat med en tør hvidvin uden for meget frugt i smagen. Et godt råd er ikke at bruge for meget citronskal, da det smager meget kraftigt. Den giver dog din sauce en god friskhed.

Ingredienser


400 gram kantareller eller 30 gram tørrede

3 dl grøntsagsbouillon

400 ml fløde

1,5 dl hvidvin

2 spsk smør

2 spsk skalotteløg

2 fed hvidløg (finthakket)

3 kviste timian

1/2 tsk peber

1 tsk revet økologisk citronskal

Fremgangsmåde


1

Start med at rense dine kantareller. Der kan let sidde snavs inde i ribberne, og du skal gerne have fjernet så meget som muligt. Steg dem på en pande ved medium varme indtil vandet er trukket ud af svampene og fordampet. Kom smør på panden og steg skalotteløg, hakket timian og hvidløg indtil de er bløde. Dette tager ca. 3 minutter.

2

Nu kan du komme hvidvin og bouillon på panden og lade det hele koge indtil væsken er reduceret til omkring 1 dl. Så kan du tilføje fløden og lade din sauce simre ved lav varme i 5 – 10 minutter.

3

Du kan justere tykkelsen på din sauce ved at tilføje mere vin eller fløde. Fløden giver en tykkere sovs, og vin giver en tyndere. Smag din sauce til med citron, salt og peber inden servering. Velbekomme!

Tips og Tricks


Såfremt du ikke har skalotteløg, kan du udskifte skalotteløget med et almindeligt løg. Du kan sagtens justere opskriften til færre personer ved at nedjustere mængden.




Tags


Original opskrift

Besøg kilden til denne opskrift.

Se original opskrift

Relaterede Opskrifter