Kantarel-pesto


Opskrift billede

Denne kantarel-pesto passer perfekt til en let snack. Brug den på et godt stykke brød, knækbrød eller i en sandwich. Den gode smag fra kantarellerne går rigtig fint sammen med de andre ingredienser fra den klassiske italienske pesto. Du kommer helt sikkert til at lave den igen.

Ingredienser


250 gram kantareller

60 gram pinjekerner

1 dl olivenolie

1 lille løg

100 gram parmesan

2 fed hvidløg

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Start med at rense dine kantareller for alt skidt og jord. Der kan meget let gemme sig noget inde i ribberne. Det er bedst at fjerne skidt med en svampebørste eller et stykke køkkenrulle. Tænd for blusset og kom en pande på ved medium varme. Kom nu dine pinjekerne på panden og lad dem stege i et par minutter mens du holder dem i bevægelse. Kom så pinjekernerne i en lille skål og stil dem til side.

2

Kom en spiseskefuld olivenolie på panden og varm den op til høj varme. Tilføj løg og steg i 2 – 3 minutter under kraftig omrøring. Sænk varmen når løgene er blevet bløde og kom herefter dine kantareller på panden. Steg videre i ca. 5 minutter indtil svampene er blevet bløde. Stil panden til side og lad blandingen køle af et par minutter.

3

Kom svampeblandingen fra panden i en blender sammen med alle de andre ingredienser. Du skal altså tilføje resten af olivenolien, parmesan, hvidløg, salt og peber. Blend indtil hele blandingen er fin. Du kan tilføje en smule mere olivenolie, hvis du gerne vil have din pesto til at være mere flydende.

4

Kom hele blandingen i et glas og gem det i køleskabet. Din pesto kan holde sig i ca. 2 – 3 uger på køl. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan godt lave en mindre portion, hvis du ikke har fundet nok kantareller.




Tags


Original opskrift

Besøg kilden til denne opskrift.

Se original opskrift

Relaterede Opskrifter