&w=3840&q=75)
Er der noget mere nostalgisk og lækkert end en lun gulerodsbolle smurt med smør? Hvis din mund allerede løber i vand, får du her en nem opskrift med ingredienser, du formentlig allerede har i køkkenet - og så er der bløde boller på ingen tid.
Ingredienser
2 1/2 dl. vand (lillefingervarmt)
25 g. gær
1 spsk. honning
1 tsk. salt
100 g. gulerødder (groftrevet)
60 g. havregryn
350 g. hvedemel
40 g. smør (stuetemperatur)
1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Rør honning og salt i, og tilsæt derefter revet gulerod og havregryn. Rør godt rundt, og tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal være fast, men blød.
Ælt dejen i ca. 8 minutter, og tilsæt smør skåret i tern. Ælt smørret godt ind i dejen. Lad dejen hæve et lunt sted i 60 minutter.
Form seks boller, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
Bag bollerne midt i ovnen ved 225 grader (almindelig ovn) i 10–12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
Du kan eventuelt rive gulerødderne fint og tilsætte solsikkekerner eller græskarkerner for ekstra bid. Drys også gerne lidt havregryn over bollerne inden bagning. Spis dem lune, eller frys dem ned til travle morgener eller regnfulde eftermiddage.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)