Græsk fetadip


Opskrift billede

Denne fetadip er en luksuriøs og blød dip, der på få minutter forvandler simple ingredienser til lækkert tilbehør. Ved at blende feta med fyldig græsk yoghurt og god olivenolie opnår man en luftig konsistens. Citron og friske krydderurter tilføjer en nødvendig friskhed, der balancerer den rige smag fra osten perfekt. Den er ideel som smørelse i wraps eller som dip til lune fladbrød.

Ingredienser


200 g god feta

150 g græsk yoghurt (ca. 1,5 dl)

Saft fra en halv citron

1 ½ spsk ekstra jomfruolivenolie (plus lidt til pynt)

¾ tsk chiliflager (kan udelades)

1-2 spsk frisk dild

Fremgangsmåde


1

Bræk fetaen i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor eller minihakker sammen med den græske yoghurt og citron.

2

Kør maskinen indtil blandingen begynder at samle sig. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, mens maskinen kører, og fortsæt indtil dippen er helt glat og uden klumper.

3

Fordel den cremede masse i en skål eller på en tallerken.

4

Drys med chiliflager og de friskhakkede krydderurter. Afslut med lidt olivenolie på toppen.

Tips og Tricks


Brug en god feta for at sikre den mest cremede og ensartede tekstur. Hvis dippen virker for fast, kan du tilsætte en teskefuld koldt vand eller lidt ekstra olie under blendingen for at gøre den lettere. Smagen topper ved stuetemperatur, så tag den gerne ud af køleskabet lidt før servering, og vent med at drysse krydderurterne på til allersidst for at bevare deres friskhed.



Opskrift billede 2

Tags


Relaterede Opskrifter