&w=3840&q=75)
Butterdejstærte er en nem og hurtig måde at lave tærte på – især hvis du bruger færdiglavet dej. Her får du en frisk og sommerlig version med en cremet ricottacreme smagt til med citron og basilikum, toppet med squash og revet ost. Server tærten som en let forret eller som hovedret sammen med en god salat.
Ingredienser
1 squash
1 spsk. olivenolie
1 rulle butterdej
250 g. ricotta
1/2 citron, skallen og saften heraf
1 håndfuld frisk basilikum
Friskkværnet salt og peber
Parmesan
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Brug en kartoffelskræller til at skære squashen i bånd. Vend squashbåndene med olivenolie og lidt salt, og stil dem til side.
Pisk ricotta sammen med citronskal, citronsaft, hakket basilikum, salt og peber.
Skær med en kniv en kant ca. 1 cm inde i butterdejen hele vejen rundt (uden at skære helt igennem). Smør ricottacremen på inden for kanten, og fordel squashen ovenpå.
Bag tærten i ovnen i 18-20 minutter, til butterdejen er gylden, og squashen er mør. Riv parmesan over salaten.
Tips og Tricks
Server tærten med en frisk mozzarellasalat lavet af cherrytomater, mozzarella, basilikum, ristede pinjekerner og balsamico glaze. Du kan sagtens bruge Vesterhavsost eller en lignende fast ost som alternativ til parmesan. Riv gerne lidt hvidløg i olivenolien, inden du vender den sammen med squashen – det giver ekstra smag.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)