Bulgursalat med shiitake, tomat og feta
22. december 2025
&w=3840&q=75)
Denne fyldige bulgursalat er en sand smagsoplevelse, der forener de stegte shiitakesvampes dybe umami med friske tomater og cremet fetaost. Shiitakesvampe har en unik og intens karakter, der bliver fremhævet, når de steges gyldne på panden. Salaten er vendt i en let syrlig dressing og masser af friske krydderurter, hvilket gør den til et perfekt, mættende måltid i sig selv eller som et luksuriøst tilbehør. En farverig ret, der bringer det bedste fra det mellemøstlige køkken sammen med skovens lækre svampe.
Ingredienser
300 gram bulgur
250 gram shiitakesvampe
250 gram cherrytomater
150 gram fetaost
1 bundt frisk persille
1 stk citron
3 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
Kog bulguren efter pakkens anvisning i letsaltet vand. Mens bulguren koger, renses shiitakesvampene, stænglerne fjernes, og hattene skæres i skiver.
Varm olie op på en pande og steg shiitakesvampene ved høj varme, til de er gyldne og sprøde. Skær tomaterne i halve og hak persillen fint.
Bland den kogte bulgur med stegte svampe, tomater og persille. Pres citronsaft over, vend forsigtigt rundt og top med smuldret fetaost før servering.
Tips og Tricks
For at få mest muligt ud af shiitakesvampene, skal du fjerne de seje stængler og kun bruge hattene. Steg dem i en blanding af olie og en lille smule smør for at opnå en ekstra sprød og gylden overflade. Lad bulguren køle en smule af, før du vender fetaen i, så osten ikke smelter helt, men bevarer sin struktur.
Tags
Original opskrift
Besøg kilden til denne opskrift.

&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)