&w=3840&q=75)
Lune, nybagte boller er nok en favorit hos de fleste. Her får du en opskrift på nemme gærboller med havregryn og græskarkerner, som smager skønt serveret med smør, ost eller pålægschokolade. Spis bollerne nybagte, rist dem dagen efter, eller frys dem ned til en travl morgen.
Ingredienser
4 dl. vand, lillefingervarmt
25 g. gær
1 dl. skyr
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
50 g. græskarkerner
85 g. havregryn
100 g. fuldkornsmel
400 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet i en stor skål, og rør skyr, olivenolie, salt, sukker, græskarkerner og havregryn i.
Rør fuldkornsmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen i 8-10 minutter, til den bliver fast, blød og smidig. Tilsæt evt. mere mel. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Form 10 boller af dejen, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Tips og Tricks
Brug gerne et andet surmælksprodukt som A38, yoghurt naturel eller græsk yoghurt som alternativ til skyr. Du kan også tilsætte andre kerner end græskarkerner. Pensl gerne bollerne med et pisket æg inden bagning.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)