Bao buns med hoisinmarinerede svampe


Aftensmad

Sofie Engkjær
Bao buns med fyld

Et asiatisk inspireret måltid med bløde bao buns fyldt med hoisinmarinerede portobellosvampe, syltede gulerødder og bønnespirer, chilimayo og friskt grønt i form af agurk, mynte og mango. Bao buns kan købes på frost i asiatiske supermarkeder eller bages selv.

Ingredienser


Syltede gulerødder og bønnespirer

150 g. bønnespirer

200 g. gulerødder

2 dl. eddike

2 dl. sukker

2 dl. vand

Lidt salt

Portobellosvampe i hoisinmarinade

3 portobellosvampe

2 spsk. hoisinsauce

1 spsk. sesamolie

1 spsk. sukker

1 tsk. sriracha

Saften fra en halv lime

Friskkværnet salt og peber

Derudover

2-4 bao buns (kan købes i asiatiske supermarkeder)

1 mango

1/2 agurk

Chilimayo

En håndfuld frisk mynte

Fremgangsmåde


1

Skræl og skær gulerødder i fine skiver og kom dem i et skoldet glas. Kom dernæst eddike, sukker, vand og salt i en kasserolle og bring det i kog, indtil sukkeret er opløst. Hæld eddikeblandingen over gulerødderne og bønnespirerne i det rene glas. Stil det syltede grønt på køl.

2

Rens portobellosvampe og fjern stokkene. Skær stokkene og svampene i mindre skiver, sæt dem til side og rør de resterende ingredienser sammen til en marinade, smag til med salt og peber. Herefter kommes skiver af svampe, stokke og marinade på en middelvarm pande. Steg svampende indtil de er gyldne og godt marinerede, det tager cirka 5-10 minutter.

3

Skyl agurk, mango og mynte og skær agurk og mango i fine skiver. Anret på en tallerken.

4

Lun optøede bao buns i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 5 minutter og fyld dem dernæst med hoisinmarinerede svampe, syltede gulerødder, bønnespirer og frisk mango, agurk, mynte og chilimayo.

Tips og Tricks


Server dine bao buns med tangsalat og en let salat med ristede peanuts. Du kan også tilsætte lidt frisk chili til de syltede grøntsager og erstatte frisk mynte med koriander. Inviter eventuelt gæster til selv at sammensætte deres egne bao buns, så det bliver til en hyggelig aktivitet at spise asiatisk inspireret mad.


Bao buns med hoisinmarinerede svampeVegetariske bao buns

Tags