Bulgursalat med butternut squash


Bulgursalat med butternut squash

Bulgur giver mere fylde, tekstur og smag i en salat, så når bulgur kombineres med spidskål, edamamebønner, salatost, æble og ovnbagt butternut squash, får man en mættende og valsmagende salat, der kan spises som tilbehør eller som et måltid i sig selv serveret med et godt stykke brød til.

Ingredienser


2 dl. bulgur

5 dl. vand

1 butternut squash

1/2 spidskål

150 g. edamamebønner

150 g. salatost

1 æble

Olivenolie

Hvidløgssalt og peber

En håndfuld saltmandler

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Halver butternut squashen og fjern kernerne. Skær squashen i fine skiver, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med olivenolie, hvidløgssalt og peber. Bag dem i ca. 30 minutter, til de er møre.

2

Bring i mellemtiden vand i kog og tilsæt skyllet bulgur og salt til det kogende vand. Skru ned for varmen og lad det simre under låg i cirka 15 minutter til vandet er fordampet. Kom edamamebønnerne i en skål og dæk dem med kogende vand i et par minutter.

3

Skyl og snit spidskål fint og kom det i en skål med æble skåret i tern, salatost, optøede edamamebønner, bulgur og ovnbagt butternut squash. Smag til med hvidløgssalt og peber. Top salaten med saltmandler lige inden servering.

Tips og Tricks


Prøv også at tilsætte hakket avocado til salaten eller erstat salatosten med grillet halloumi ost. Bulgursalaten smager også godt med lidt hakket frisk timian og en olie eddike dressing.


Bulgursalat med fetaostSalat med bulgur og grønt

Tags